Site Overlay

Hyacintenbos Ockenburgh staat weer in bloei, prachtig!

Laatste update: 13 april 2024


Screenshot Facebook – Robert Huiberts

Klik hier of hierboven om de prachtige foto’s van Robert Huiberts op Facebook te bekijken

Het is weer zover, het hyacintenbos vlakbij Villa Ockenburgh staat weer in bloei.

Een paradijs voor natuurliefhebbers:
Verstopt in de Haagse duinen, ten zuiden van Loosduinen, vind je twee prachtige natuurgebieden: het Hyacintenbos (8 hectare) en de Van Leydenhof (5 hectare). In deze oases van rust en schoonheid waan je je al snel ver weg van de drukte van de stad.

Een symfonie van kleuren en geluiden:
De bossen bruisen van leven. Grote bonte spechten trommelen hun ritme op de bomen, terwijl vleermuizen in de schemering geruisloos door de lucht fladderen. Vossen sluipen door het struikgewas, op zoek naar hun volgende maaltijd.

Een betoverend paars tapijt:
In het voorjaar, wanneer de natuur ontwaakt, transformeert het Hyacintenbos in een betoverende paarse zee. De bosbodem bedekt zich met een tapijt van wilde hyacinten, die de frisse lentelucht vullen met hun zoete geur.

Heidepracht in de nazomer:
De Van Leydenhof pakt uit in de nazomer. Dan kleurt de duinheide paars, roze en lila, waardoor een spectaculair landschap ontstaat.

Beschermd natuurmonument:
Het Zuid-Hollands Landschap beheert met passie deze unieke gebieden. Het Hyacintenbos maakt deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen, terwijl beide bossen behoren tot het beschermde natuurmonument Solleveld.

Kom dit paradijs zelf bewonderen:
Plan je wandeling en ervaar de schoonheid van het Hyacintenbos en de Van Leydenhof. De paden slingeren door de bossen, langs eeuwenoude bomen, bloeiende planten en pittoreske doorkijkjes. Ontdek de rust van de natuur en geniet van dit bijzondere stukje Den Haag.

Extra tips:

  • De beste tijd om het Hyacintenbos te bezoeken is in april, wanneer de hyacinten in bloei staan.
  • In de Van Leydenhof is de heide het mooist in augustus en september.
  • Honden zijn niet toegestaan in de bossen.
  • Parkeren kan op diverse plekken in de omgeving, zoals bij landgoed Ockenburgh.
  • Meer informatie over de natuurgebieden vind je op de website van het Zuid-Hollands Landschap: https://www.zuidhollandslandschap.nl/.