Site Overlay

Rechter verklaart bezwaar Bewonersvereniging Vroondaal Westmadepark ongegrond

Laatste update: 10 februari 2023

De Bewonersvereniging Vroondaal Westmadepark trok bij de rechter wederom aan het kortste eind. Het ging hierbij om de beroepszaak inzake het niet ontvankelijk verklaren door de gemeente Den Haag van een bezwaarschrift dat de vereniging had ingediend. Alles draait hier om het plaatsen van een pollerinstallatie op de Westmadeweg Vroondaal waardoor het autoverkeer uit het Westmadepark alleen via de Oorberlaan de wijk kan verlaten. Ook is de wijk daardoor voor auto’s alleen te bereiken via de Oorberlaan. Wandelaars, fietsers en scooters/brommers worden niet door de pollers tegengehouden.

De plannen voor het plaatsen van deze pollerinstallatie waren al jaren bekend en in het bestemmingsplan opgenomen en konden daardoor geen verrassing zijn voor diegenen die een huis kochten in het Westmadepark. Toch besloot een aantal mensen juridisch het gevecht aan te gaan om de plaatsing ongedaan te maken. Momenteel zijn er door de gemeente tijdelijk paaltjes geplaatst omdat men eerst wil afwachten hoe de rechter definitief zal oordelen over de plaatsing van de geplande pollerinstallatie. 

De gemeente Den Haag heeft volgens de rechter terecht het bezwaar van de Bewonersvereniging Vroondaal Westmadepark niet ontvankelijk verklaard omdat er geen sprake was van handelen namens leden van de vereniging, een absolute voorwaarde voor een bezwaar.

Lees hieronder de uitspraak: