Site Overlay

Nieuw: autodelen in Vroondaal

Laatste update: 15 januari 2024

Er is weer een mooie nieuwe ontwikkeling in Vroondaal gaande. U kunt binnenkort gebruik maken van autodelen.

Autodelen is een concept waarbij individuen gezamenlijk gebruikmaken van een auto of een gedeeld wagenpark. Het onderscheidt zich van traditionele autoverhuur doordat het de mogelijkheid biedt om auto’s voor korte periodes te huren, zoals per uur of per minuut. Autodelen is met name populair onder mensen die relatief weinig met een auto rijden. Het is financieel voordelig in vergelijking met het bezitten van een eigen auto, vooral wanneer het aantal gereden kilometers per jaar minder is dan ongeveer 10.000.

Minder auto’s
Auto’s staan vaak langdurig stil, soms wel tot 23 uur per dag. Omdat deelauto’s frequenter worden gebruikt door diverse mensen, raken andere auto’s overbodig. In bepaalde gevallen kan één deelauto 3 tot zelfs 10 reguliere auto’s vervangen. Deze afname van auto’s resulteert gemiddeld in een vermindering van 70% in autobezit en verlicht aanzienlijk de druk op parkeervoorzieningen.

Minder autokilometers
Autodelers hebben vaak geen eigen auto voor de deur, wat leidt tot minder frequent autogebruik. Bij elke verplaatsing wordt het meest geschikte vervoermiddel gekozen, waarbij de auto vaak niet de voorkeur geniet, vooral bij korte afstanden. Dit draagt bij aan een afname van files en vermindert de CO2-uitstoot.

Meer openbaar vervoer en fietsen
Hoewel auto’s in veel situaties handig kunnen zijn, is de auto niet altijd de optimale keuze. Als autodeler heb je de flexibiliteit om te kiezen tussen diverse vervoermiddelen, zoals lopen, fietsen, of het gebruik van het openbaar vervoer (tram, bus, trein).

Heb je interesse? Lees dan onderstaande brochure!

Vroondaal - brochure autodelen A4 - V4