Site Overlay

HMS saboteert verkeerspaaltjes en zorgt voor onveilig Vroondaal

Laatste update: 26 januari 2024

Racen over de Nederhoflaan

Update 26 januari 2024. Gemeente plaatst 2e paaltje in de ochtend weer terug. Ca. 4 uur later is paaltje weer compleet verdwenen en wordt er weer vrolijk heen en weer gereden. 

Bewoners van Vroondaal hebben weer eens te maken met de gevolgen van sabotage van de verkeerspaaltjes die tussen het Hofstedepark en het Westmadepark staan.

Keer op keer worden de paaltjes losgeschroefd door medewerkers van HMS (Haagsche Milieu Services) en een enkele keer weer teruggezet zonder deze vast te draaien. Koeriersbedrijven, chauffeurs van de diverse supermarkten die thuisbezorgen en aannemers maken dan dankbaar gebruik van de verdwenen of niet vastgedraaide paaltjes en racen erop los. Volgens de gemeente Den Haag is met HMS en de diverse aannemers afgesproken de paaltjes ongemoeid te laten maar de medewerkers van de bedrijven hebben er lak aan.

Ook zijn de paaltjes die vaak los op of naast de weg liggen een prooi voor tot op heden (nog) onbekende figuren die de paaltjes compleet laten verdwijnen. Waarschijnlijk gebeurt dit om niet een paar minuten langer onderweg hoeven te zijn bij het verlaten van het Westmadepark en omgeving. Telkens als de paaltjes zijn verdwenen worden deze op verzoek van bewoners weer vervangen, maar omdat de gemeente het kennelijk spuugzat is om dit te blijven doen, werd vorige week een betonblok van honderden kilo’s geplaatst op de plek van 1 verdwenen paaltje. Het blok lag er nog niet of een select aantal mensen ontploften op de locale Whatsapp groep. Ook 2 bestuursleden van de bewonersvereniging Westmadepark reageerden. Zij vonden deze situatie onveilig voor fietsers en bromfietsers en de hulpdiensten zouden er nu niet langs kunnen in geval van nood. Opvallend is dat je het bestuur nooit hoort over het veiligheidsaspect als de paaltjes verdwijnen waardoor er werkelijk gevaarlijke situaties ontstaan voor spelende kinderen, voetgangers (met huisdieren), fietsers en bromfietsers. Er wordt dan volop geraced over het asfalt van de Nederhoflaan. Ook blijft het op de locale Whatsapp groep opmerkelijk rustig als er sprake is van diefstal en sabotage. We hebben dus te maken met een zeer selectieve vorm van (schijn)veiligheid.

Hopelijk kan de gemeente HMS overtuigen van het gevaar dat de medewerkers veroorzaken. Niemand wil toch ongelukken?