Site Overlay

Madestein wordt nog mooier, werkzaamheden januari t/m april 2024

Laatste update: 13 februari 2024

Het gebied Madestein langs de Lozerlaan wordt de komende maanden voor een groot deel aangepakt voor de aanleg van meer waternatuur.

De werkzaamheden zullen van januari tot en met april 2024 plaatsvinden, waarna in juni oever- en waterplanten worden geplant langs de oevers. Een deel van het park wordt tijdelijk afgesloten voor bouwverkeer, waardoor de omgeving tijdelijk overlast kan ondervinden.

Foto’s: Stichting Arcadisch Madestein

Een deel van recreatiegebied Madestein wordt opnieuw ingericht met meer waternatuur. De aannemer GKB gaat in het gebied dat in de gemeente Den Haag ligt, riet langs drie oevertrajecten verwijderen en de oevers natuurvriendelijk inrichten. Er wordt vanaf de kant gewerkt. De werkzaamheden zijn overeengekomen met de gemeente Den Haag, die eigenaar en beheerder is van het gebied. Het werk moet klaar zijn voordat er weer gezwommen mag worden.

Delft is hard aan het werk om het water in het hele gebied schoon, gezond en levend te houden. We hebben dit als een van onze belangrijkste taken beschouwd. Wij zorgen voor een goede waterkwaliteit en stimuleren de samenhang tussen planten- en dierensoorten. We doen dat bijvoorbeeld door nieuwe waternatuur aan te leggen. Er zijn verschillende soorten waternatuur, zoals natuurvriendelijke oevers, vispaaiplaatsen en waterplantenzones. Deze nieuwe waternatuur zorgt ook voor meer biodiversiteit in ons gebied.