Site Overlay

Verknallende oud en nieuw viering Vroondaal

Laatste update: 1 januari 2024

Ons kwam ter ore dat de viering van oud en nieuw 2023/2024 in De Heeren van Vroondaal (fase 1) weer uitliep op een onacceptabele destructieve aangelegenheid. Knallend en verboden vuurwerk, enorme rookvorming door vuren in tonnen en een oorverdovende herrie maakte het voor meerdere bewoners rond de Gravin Gevalaan onmogelijk oud en nieuw op leuke en gezellige wijze te vieren.

Het is iedere keer raak op het parkeerterrein aan de Gravin Gevalaan. Een select aantal bewoners claimen dan het parkeerterrein door er een tent op te zetten, vuren aan te steken en de dreunende muziek knallend hard aan te zetten waardoor het voor de omgeving onmogelijk is zelfs in eigen huis een gesprek en diner te hebben met familie en vrienden. Ook de penetrante brandlucht door het overmatige vuurwerk en de branden verziekt het oud en nieuw feest voor de omwonenden die in een aantal gevallen dan maar weggaan en pas na en oud en nieuw terugkeren omdat slapen in eigen huis onmogelijk is.

Niet alleen op het genoemde parkeerterrein is het met de regelmaat van de klok kommer en kwel. Bepaalde bewoners vinden het gedurende het hele jaar door de normaalste zaak van de wereld om zeer regelmatig ‘feesten’ in eigen tuin te organiseren met keiharde muziek, zangers en vuurwerk. Afgelopen zomer stak een bewoner te ere van de verjaardag van zijn schoonmoeder pyrotechnisch (maritiem) vuurwerk af, iets wat gevaarlijk en verboden is vanwege brandgevaar voor huizen met rieten kappen etc. Ook meende medio december iemand een privéfeest te moeten geven op het parkeerterrein waardoor meerdere mensen in de buurt tot 2.30 uur ’s nachts wakker bleven door de keiharde dreunende muziek.

Verzoeken tot het minderen van de overlast worden botweg beantwoord met ‘Bel de politie maar’ – ‘Je moet maar in een hutje op de hei gaan wonen’ of kreten die vaak niet te ontcijferen zijn.

Jammer dat het leven in een fraaie buurt waar het mooi wonen is met vele fijne buurtgenoten door een select groepje raddraaiers verziekt (kan) worden.