Site Overlay

Verkeerspaaltjes terreur in Vroondaal

Laatste update: 21 september 2023

Sinds december 2022 staan er verkeerspaaltjes op de Nederhofaan/Westmadeweg en op de hoeken van 2 aangrenzende straten (Oostmadeweg en Graafschap Hollandlaan). Deze paaltjes zijn geplaatst als tijdelijke vervanging van de geplande pollerinstallatie die de verkeersstroom tussen het Westmadepark en het Hofstedepark moet scheiden. Wanneer de pollerinstallatie er gaat komen is nog onduidelijk. Een aantal personen die in het Westmadepark zijn komen wonen vonden het nodig om juridische stappen te ondernemen ondanks het feit dat ze al tijdens de koop van hun woning wisten of konden weten dat de pollerinstallatie er zou komen. Dit gedrag heeft al tot de nodige onrust en irritatie geleid in een nieuwe buurt die juist harmonie wil en kan gebruiken. De pers werd erbij gehaald en het leek wel of er een ‘burgeroorlog’ was uitgebroken in Vroondaal terwijl het maar een select gezelschap is dat het niet kon laten om onrust te zaaien in deze prachtige nieuwbouwwijk bij zee en de bossen. De meerderheid wil er wat moois van maken.

Helaas staan de tijdelijke paaltjes er nog steeds omdat er na meerdere verloren rechtszaken en een hoorzitting, wederom een dwarsligger beroep heeft aangetekend. De gemeente wil de pollerinstallatie pas plaatsen als alle rechtsmiddelen zijn uitgeput. Het kleine clubje dwarliggers had in het begin al aangekondigd de plaatsing zo lang mogelijk te gaan saboteren waardoor het waarschijnlijk nog even kan duren voordat de definitieve pollerinstallatie er komt.

Paaltjes worden verwijderd door vuilnisophaler

Sinds de plaatsing worden de tijdelijke paaltjes met de regelmaat van de klok door aannemers, vuilnisophalers en gefrustreerde figuren losgehaald en op of naast het wegdek achtergelaten met alle gevaren van dien. Ook is het al meerdere malen voorgekomen dat de paaltjes werden gestolen waardoor de gemeente weer nieuwe exemplaren moest plaatsen.

Recentelijk zijn 2 buurtbewoners mishandeld door een chauffeur van een koeriersbedrijf nadat één van hen vriendelijk had gevraagd de paaltjes te laten staan en om te rijden zoals het hoort. Het gebeurt vaker dat oplettende buurtbewoners iemand aanspreken die geen zin heeft om om te rijden en worden dan voor rotte vis uitgemaakt en/of bedreigd. De gemeente is op de hoogte maar is kennelijk (nog) niet doordrongen van de ernst van de situatie. Het is te hopen dat er op korte termijn een bevredigende oplossing komt voor deze onacceptabele situatie waarbij ongelukken niet uit te sluiten zijn.