Site Overlay

Lichtjesavond Westduin Loosduinen 24 december 2023

Laatste update: 13 december 2023


Op 24 december aanstaande organiseert de Stichting Nationale Herdenking ’s-Gravenhage voor de derde keer “lichtjesavond” op begraafplaats Westduin, gelegen aan Wijndaelersingel 3-5 in Den Haag. Deelname is kosteloos, en de inloop begint om 16.00 uur, terwijl de bijeenkomst om 18.00 uur wordt afgesloten.

Dit evenement is een eerbetoon aan zowel burgers als militairen die hun leven hebben opgeofferd tijdens de Tweede Wereldoorlog in de strijd voor vrede en vrijheid.

Op begraafplaats Westduin zijn twee speciale herdenkingsplaatsen te vinden: één voor de Geallieerden (militairen) en één voor de Stijkelgroep (verzetsmensen).

Tijdens deze bijzondere en informele bijeenkomst worden lichtjes ontstoken en geplaatst bij de grafstenen op beide gedenkplaatsen. Onder het genot van een glaasje glühwein staan de betrokken bestuursleden klaar om uw vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de geschiedenis van deze bijzondere plek.

De begraafplaats, waarop in de meidagen van 1940 hevige gevechten plaatsvonden tijdens de slag om de residentie, draagt een historische lading die tijdens dit evenement wordt gekoesterd.

Bron: https://www.stichtingnationaleherdenkingsgravenhage.nl/events/lichtjesavond-westduin/