Site Overlay

2e Pinksterdag – Dag van het Kasteel Villa Ockenburgh

Laatste update: 16 mei 2024

Foto: Villa Ockenburgh

Dag van het Kasteel strijkt neer in het Pinksterweekend!
Maak je klaar voor een heerlijk Pinksterweekend vol ridders, kastelen en smullen! De Dag van het Kasteel vindt dit jaar voor het eerst plaats over het hele Pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei 2024. Met thema “Aan Tafel!” belichten we de rijke en gevarieerde voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen doorheen de eeuwen.

Gratis entree op Dag van het Kasteel bij Buitenplaats Ockenburgh!
Op maandag 29 mei opent Buitenplaats Ockenburgh haar deuren voor de Dag van het Kasteel. Van 11.00 tot 16.00 uur ben je welkom om gratis de villa, binnenplaats, kas en buitenbar te bezoeken.

Ontdek de rijke historie van deze unieke buitenplaats, gelegen in het prachtige natuurgebied van Natura2000. Leer meer over de bewoners van vroeger, bewonder de prachtige architectuur en geniet van de sfeervolle ambiance.

Tijdens de Dag van het Kasteel:

Gratis toegang tot de villa, binnenplaats, kas en buitenbar
Vrijwilligers vertellen je graag over de historie van Ockenburgh
Demonstraties van ambachten zoals mandenmaken en klompenmaken
Live muziek voor een ontspannen sfeer
Kinderactiviteiten, zoals spelletjes en een Kabouterpadwandeling
Lekkere hapjes en drankjes te koop bij de buitenbar
De perfecte dag uit voor het hele gezin!

Villa Ockenburgh Den Haag

Ontdek hoe adel en volk aten, welke gerechten er op tafel kwamen en hoe de keuken van het kasteel functioneerde. Speciale rondleidingen, workshops, demonstraties en proeverijen nemen je mee op een culinaire tijdreis door de geschiedenis.

Of je nu een liefhebber bent van koken, geschiedenis of gewoon een gezellig uitje zoekt, er is voor ieder wat wils op de Dag van het Kasteel. Kastelen en buitenplaatsen door heel Nederland openen hun deuren en nodigen je uit om te komen proeven, leren en beleven.